De rekbare draagdoek

Wat is een rekbare doek?

Een rekbare (ook wel Elastische) draagdoek is één van de twee meest gebruikte draagdoeken. De doek bestaat uit één lange lap stof met een hoge elasticiteit.
Knopen met de rekbare doek kan al vanaf dag 1, deze ondersteunt de gevoelige nek en rug van een pasgeborene en wordt dan ook veel gebruikt bij kleine baby’s.

Met een rekbare draagdoek kun je je kindje heerlijk dicht bij je dragen.
Met een rekbare draagdoek kun je al vanaf de geboorte dragen, je knoopt de doek voor en doet daarna je kindje in de doek.
Een rekbare doek is licht van gewicht, makkelijk vooraf te knopen en daardoor handig in het ‘snelle gebruik’.

Een rekbare doek biedt een aantal mogelijkheden, er is echter maar één knoop die ik adviseer om met deze doek te gebruiken: de PWCC (Pocket Wrap Cross Carry)
Ik leer je de PWCC heel graag.

Voordelen van een rekbare doek zijn o.a. :

  • De Doek neemt erg weinig ruimte in, is dunner dan veel geweven doeken en kan daardoor makkelijk mee in een (luier)tas.
  • De doek is van tevoren te knopen, waardoor je je kindje er op het gewenste moment alleen nog maar hoeft in te doen.
  • De doek biedt 3 lagen ondersteuning, je kindje ligt heerlijk dicht tegen jou aan en jullie houden elkaar op temperatuur.
  • De doek is voor zowel binnen als buitenshuis geschikt, door de ademende stof kun je je gewone routine uitvoeren terwijl je kindje heerlijk meehobbelt.

Andere knopen met een rekbare doek
E
r zijn meer mogelijkheden maar i.v.m. de hoge elasticiteit in de doek adviseer ik deze alleen na het volgen van een gespecialiseerde workshop rekbaar dragen bij een zeer ervaren draagconsulente. Deze workshops geef ik zelf (nog) niet.